Onderhoud

Parket Gallery biedt u de juiste kwaliteits onderhoudsprodukten voor uw vloer. Wij hebben wij een breed pakket op voorraad! Het onderhoud van uw vloer nemen wij graag voor onze rekening. Goed en vakkundig onderhoud is tenslotte van essentieel belang voor een lange levensduur van uw vloer.

Gelakte vloeren

Gelakte vloeren dienen over het algemeen met een polish te worden onderhouden, met een regelmaat al naar gelang de gebruiksintensiteit van de vloer. Tevens kunt u kiezen voor een matte of een halfmatte polish. Maar er is daarnaast ook een polish op lakbasis leverbaar.

Verder is het mogelijk (maar niet noodzakelijk) een gelakte vloer dagelijks vochtig (niet te nat) af te nemen. Hier zijn speciale pH-neutrale cleaners voor ontwikkeld. Ten slotte zijn er polishremovers om de polish te strippen en/of om hardnekkige vervuiling te verwijderen. Daarna kan een nieuwe polishlaag worden aangebracht, waardoor uw vloer er weer als nieuw uitziet.

Geoliede vloeren

Geoliede vloeren dienen altijd met een onderhoudsolie te worden onderhouden, met een regelmaat al naar gelang de gebruiksintensiteit van de vloer. Gebruik met vloerolie altijd een onderhoudsmiddel van hetzelfde merk.

Olievloeren mogen niet te vaak vochtig worden afgenomen omdat het vocht bij deze afwerking in de poriën van het hout kan trekken, waardoor verwering en/of slijtage sneller kan ontstaan.