Parketvloeren

Wij leveren uitsluitend kwalitatief, zeer goede parketvloeren. Desgewenst kan iedere vloer door ons vakkundig gelegd worden. Nagenoeg alles is door Parket Gallery te leveren.

Massief

Massief parket bestaat uitsluitend uit massief hout en is leverbaar in verschillende diktes. Het parket is vervaardigd uit zorgvuldig geselecteerd hout en heeft een zeer lange levensduur.

Lamelparket

Lamelparket is een parketvloer van 14 mm tot 20 mm dik en heeft een houten toplaag van 3, 4 of 6 mm. Deze toplaag kan uit verschillende houtsoorten bestaan. De vloer wordt meestal “zwevend” gelegd en is over het algemeen fabrieks-afbehandeld met een lak of olie. Het is mogelijk deze vloeren nog 2 á 3 keer te schuren.

Dit parket is verkrijgbaar in 2 of 3 strooks, of als vloerdelen met een vellingkant en is voorzien van een mes en groefverbinding of een click-systeem. Deze vloeren zijn relatief eenvoudig te leggen, een goede doe-het-zelver zal de vloer zonder problemen kunnen leggen. Wanneer u legadvies wilt over uw lamel parket dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Tapis

Tapis is de Franse benaming voor tapijt echter in Nederland gebruiken wij de naam tapis om een legwijze van ambachtelijke parketvloeren aan te duiden. Het zijn kleine plankjes van 6.3 mm tot 9.3 mm dik welke maatvast zijn. Deze plankjes worden altijd verlijmd en gespijkerd op een tussenvloer van spaanplaat/mozaïek. Door deze verwerking wordt het contactgeluid drastisch verminderd. Tevens zal de vloer minder gaan werken.

Doordat tapis geen mes en groef verbinding heeft worden de plankjes tegen elkaar aangelegd. Hierdoor kunnen talloze patronen en houtsoorten worden gecombineerd (zoals visgraat, Hongaarse Punt, Weense Punt, Kubuspatroon, Hollandpatroon en dergelijke). Bij Parket Gallery bent u aan het juiste adres!

Het leggen van een tapis vloer vereist een grote mate van vakbekwaamheid en is echt werk voor de specialist.

Parketvloer
Massief houten vloer leggen