Plinten en Profielen

 

De kers op de taart van een prachtige vloer is natuurlijk bijpassende plinten en profielen. Plinten en profielen van Parket Gallery maken uw vloer af.

Er zijn een aantal mogelijkheden te noemen voor de randafwerking. Ten eerste kunt u een platte plint, ook wel deklijst genoemd, plaatsen op de vloer, uiteraard in dezelfde houtsoort als uw vloer.

Daarnaast zijn er meerder opties voor een randafwerking op de muur. Een 2-delige plint, bestaande uit een achterlat van vuren met een fineer beklede overzetplint, wordt vaak gebruikt bij het plaatsen van kabels. Deze plint is eenvoudig los te halen en weer terug te plaatsen. Voor de hoeken worden er losse hoek– en eindstukken geleverd.

Ook kunt u een massieve plint plaatsen in de houtsoort van uw vloer, deze wordt netjes in verstek gezaagd in de hoeken. Meestal wordt deze plint geboord en geschroefd, zodat deze eventueel weer verwijderd kan worden.

De trend op dit moment zijn de MDF sfeerplinten, 2x gegrond aangeleverd en af te lakken in de kleur die u wilt. De plint heeft dan meestal de kleur van de wand. Deze plint wordt veelal gelijmd en gespijkerd/geboord op de muur en wordt dus een vaste plint die niet kortstondig verwijderd kan worden.

Door bijpassende neuten en architraven kunt u deze wandplint prachtig laten doorlopen op de kozijnen van uw deuren, strak en modern of monumentaal en sierlijk, voor elk wat wils!

www.sfeerplinten.nl